Det finns nu en unik möjlighet till arbete på ett av världens ledande företag inom högteknologisk kamerateknik för kärnkraftsreaktorer. Ahlberg Cameras har sitt säte i Norrtälje och letar efter en elektronikkonstruktör med en uppfinningsrik mentalitet, stor nyfikenhet och erfarenhet av analog elektronikkonstruktion.

Om Ahlberg Cameras

Ahlberg Cameras designar och tillverkar kompletta kamerasystem för kärnkraftsindustrin. Kamerasystemen innefattar övervakningssystem med kameror, kablage och styrutrustning för kärnkraftsoperatörer och undervattensinspektionssystem med seismiska beräkningar, svetstillverkning och skräddarsydd mjukvara. Idag använder 40 % av världens kärnkraftsreaktorer Ahlberg Cameras utrustning. Som Elektronikkonstruktör kommer du jobba med smarta, anpassade lösningar för kunder runtom i världen.

Tjänstebeskrivning

Om tjänsten

Vi letar efter en person som har en akademisk utbildning som elektronikingenjör eller motsvarande inom elektroteknik. Vi önskar att du är nyfiken och brinner för att hitta nya lösningar; en Oppfinnar-Jocke.

I rollen som elektronikkonstruktör jobbar du löpande med att förbättra och utveckla våra produkter, såväl internt som externt tillsammans med konsulter. Du kommer att ta fram tester och dokumentera resultat och fungera som organisationsstöd för produktionen.

För att lyckas i din roll måste du ha erfarenhet av analog konstruktion, analog simulering och ECAD. Därtill bör du ha jobbat med Spice eller LT Spice. En person med bakgrund inom industrin är meriterande, likaså kunskap inom höghastighetselektronik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande arbete med produktutveckling – internt och tillsammans med konsulter
  • Ta fram tester med RnD tekniker
  • Dokumentera resultat
  • Organisationsstöd främst produktion

Kravprofil som Elektronikkonstruktör:

  • Erfarenhet av analog konstruktion och ECAD
  • Erfarenhet av analog simulering
  • Erfarenhet av Spice eller LT Spice
  • Bakgrund inom en industri är önskvärt
  • Kunskap inom höghastighetselektronik önskvärt
Se film om Ahlberg Cameras (på engelska)

Önskvärda personliga egenskaper

Som person är du hjälpsam, mycket driven, nyfiken och initiativrik samt känner stor tillfredsställelse i att nå uppsatta mål. Vi söker dig som lätt kan anpassa dig till nya krav och situationer och som är förändringsbenägen. Du har lätt att prioritera ditt arbete och kan se helheter i produktionen och identifiera problemområden. Rollen kräver en god analytisk förmåga.

Vi söker en hjälpsam person som brinner för att lyckas tillsammans med andra. Som Elektronikkonstruktör hos oss måste du vara bra på att samarbeta och kommunicera, samt vilja dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. Det är viktigt med svenska och engelska i både tal och skrift.

Övrigt

Viss kundkontakt och resor kan förekomma i tjänsten. Drogtester och läkarundersökningar förekommer för att få tillträde till kärnkraftsindustrin. Arbete sker på plats i Norrtälje som är huvudkontoret för utveckling.

Är du rätt person för rollen?

Vänligen skicka din ansökan märkt ”Elektronikkonstruktör” till info@sajna.se. Intervjuer kommer ske löpande.