Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder att varje dag tvättas och levereras över 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet.

Textilia har ca 650 anställda, finns på åtta orter i Sverige och omsätter cirka 750 mkr per år.

Tjänstebeskrivning

Om tjänsten:

 Som produktionstekniker hos Textilia kommer du att arbeta med utveckling och förbättringar av produktionsflöden i Rimbo. Enheten står inför satsningar inom produktionsutveckling som du kommer ha en viktig roll i uppstart och implementering. Rollen innebär att studera och mäta produktionsflöden för att säkerställa korrekta kalkylunderlag och efterkalkyler. Du kommer att delta i och driva förbättringsprojekt med fokus på exempelvis maskininvesteringar och kapitalrationaliseringar. Ditt kontaktnät består av produktionsledningen, underhållstekniker och tvättbiträden. Du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen där ni gemensamt kommer ta beslut om fabrikens framtida utveckling. Rapportering sker till enhetens Platschef. På sikt kommer även finns möjlighet att arbeta med förbättring och utveckling i Textilias övriga enheter. Vilket kommer innebära en del resande till Textilias enheter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande arbete med processutveckling och produktionstekniska förbättringar
  • Utvecklings- och investeringsprojektering
  • Skapa och förbättra dokumentation såsom arbets- och driftinstruktioner, kvalitetsdokument och produktionsuppföljning
  • Kvalitetsuppföljning och kvalitetsförbättring
  • Utreda och ta tillvara på förbättringsförslag från produktion
  • Data- och materialhantering
  • Arbetsmätning, metodanalys och produktionsekonomi

Kravprofil

 Vi ser att du har en teknisk akademisk utbildning eller motsvarande med inriktning på produktion, produktionsteknik, maskiningenjör eller likvärdig. Erfarenhet i en liknande roll såsom produktionstekniker, produktionsingenjör, produktionsutvecklare eller som vi bedömer är likvärdigt. Du har praktisk erfarenhet av Lean Manufacturing. Det är viktigt med svenska och engelska i både tal och skrift. En god datavana och kunskap inom Officepaketet. Då det kan krävas resor bör du ha körkort. 

Önskvärda personliga egenskaper:

Som person är du mycket driven, nyfiken, initiativrik och handlingskraftig samt känner stor tillfredställelse i att nå uppsatta mål. Du är förändringsbenägen och har lätt för att anpassa dig till nya krav och situationer. Du har en mycket god analytisk förmåga, är bra på att prioritera ditt arbete samt kan lätt se helheter i produktionen och identifiera problemområden. Du trivs ute i produktionen, har hög servicekänsla, är prestigelös och har god kommunikation med kollegor från samtliga avdelningar. Socialt har du god samarbetsförmåga, är anpassningsbar och har lätt för att skapa nya kontakter. 

Arbetstider dagtid. Placering för tjänsten är Rimbo men resor kan förekomma. 

Är det dig vi söker?

Vänligen skicka din ansökan märkt ”Produktionstekniker” till info@sajna.se senast den 31/3 2022. Intervjuer kommer ske löpande.