Ekonomiansvarig till Flygfyren

Ekonomiansvarig på Flygfyren

I rollen som ekonomiansvarig har du helhetsansvar för företagets ekonomi och arbetar både övergripande strategiskt och praktiskt operativt. Till din hjälp har du en ekonomiassistent/löneadministratör som du har det arbetsledande ansvaret för. Du tycker om att arbeta i en organisation med mycket driv och där vi som team jobbar med tillväxt i fokus. Utöver din roll har du ett representativt ansvar utåt i kommunikationen rörande Flygfyren som varumärke. Du får en verksamhetsnära roll och rapporterar direkt till VD och är en del av företagets ledningsgrupp. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Sajna och du anställs direkt hos Flygfyren.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomiansvarig

(Befogenheter och ansvarsområden)

 • Löpande redovisning
 • Månads- och årsbokslut
 • Årsredovisning och deklarationer
 • Säkerställa löneutbetalningar
 • Löpande bevakning av betalningar och likviditet
 • Kostnadskontroll, ifrågasättande och viss omförhandling rörande befintliga avtal
 • Hantering och upphandling av leverantörer, utlägg, attest, beställningar mm
 • Utveckla och förbättra rutiner
 • Sammanställning av finansiell information (budget, analyser, prognoser och uppföljning)
 • Framtagning av beslutsunderlag för styrelse
 • Utredningar på uppdrag av styrelsen
 • Ansvara för kommunikationen med revisorer och samarbetspartners

Kvalifikations- och utbildningskrav

Vi önskar att du har relevant utbildning inom ekonomiområdet på högskolenivå eller motsvarande. Du talar och skriver svenska obehindrat och har god läsförståelse på engelska.

För jobbet krävs goda kunskaper i Office365 med tonvikt på Excel och du har generellt goda IT-kunskaper. Det är meriterande om du tidigare arbetat med affärssystemet SoftOne.

Erfarenhet

För att lyckas i rollen har du minst fem års erfarenhet från liknande kvalificerade arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning i ett medelstort företag.

Du är van vid att producera rapporter och presentationer och är trygg i din ekonomiroll.

Kompetens

Vi tror att du är en lagspelare som bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat på plats varje dag. Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk. Du tar fullt ägarskap för ditt ansvarsområde, är självgående och håller vad du lovar. Du har ett stort affärsfokus och är intresserad av att effektivisera processer. Både din muntliga och skriftliga kommunikationsförmåga är god.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Norrtälje
Lön: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid: Normal kontorstid, 08:00-17:00

Om arbetsgivaren

ICA Kvantum Flygfyren har funnits på samma plats i Norrtälje i 47 år och har en stark och trygg ägarform. Ledord inom bolaget är långsiktighet, kunden i fokus samt personlig relation till all personal. Företaget erbjuder en anställning där erfarna kollegor inom ekonomiområdet finns nära och där utvecklingsmöjligheterna är goda. Företaget sysselsätter 200 medarbetare på helårsbasis och under sommarsäsongen uppgår personalstyrkan till hela 300 personer.

Sök tjänsten som Ekonomiansvarig vid Flygfyren

Skicka din CV märkt ”Ekonomiansvarig” till info@sajna.se senast 2024-03-10.

Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

För mer information rörande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Catharina Blomberg på 072-7072555 alt. catharina.blomberg@sajna.se

Om Sajna

Sajna arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kan få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare i en rekryteringsprocess. Bakgrundskontroll genom referenstagning, utdrag ur belastningsregistret samt en kreditupplysning kan även begäras vid denna typ av rekrytering.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara engagerade och anpassningsbara samt ha en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Skicka in din ansökan här

Click or drag a file to this area to upload.
Ladda upp ditt CV här
Click or drag a file to this area to upload.
Ladda upp ditt personliga brev här